Workshops/Trainingen

 

Elk kind is in mijn ogen een mooie puzzel met heel wat stukjes die samen een prachtig complex geheel vormen..
Mijn doel is het zoeken naar dat kleine stukje, dat ze reeds bezitten, maar wat wringt en niet meteen past met hun andere stukjes.

Of dat stukje waar ze nog even naar op zoek zijn tussen tal van andere.

Dat stukje leggen, samen met het kind, op hun tempo, op hun manier, dat is mijn idee van een geslaagde workshop of begeleiding.

****

In de prijs van elke workshop/training zit het volgende: materiaal dat op de workshops gebruikt/gemaakt wordt en nadien mee naar huis mag en/of bijkomend materiaal ter ondersteuning + verzekering van de kinderen


Workshop: Een regenboog
van emoties

5j tot 8j

 

Uitleg workshop

Ontdek samen welke verschillende emoties er zijn op een theatrale, beeldende en muzikale manier. Misschien ontdek je wel enkele emoties waarvan je niet wist dat je ze had?

 

De kinderen leren de verschillende (basis)emoties die we ervaren, hoe hiermee om te gaan en ze te herkennen bij anderen. Herkennen en ervaren zijn belangrijke eerste stappen in het proces van begrijpen. Aan de hand van het Kleurenmonster en de Emotiekikker gaan we creatief en muzikaal aan de slag met onze emoties. 

Prijs

€50 - 2u (Terugbetaling is mogelijk via mutualiteiten)

Momenteel geen geplande data.

 

 

Training/Kamp: Mijn Talenten-Tuin
(laten bloeien)

7j tot 12j

 

Uitleg workshop

Ontdek samen dat we eigenlijk veel meer talenten hebben dan we denken. Samen de zoektocht aangaan en leren dat talenten, oefening vraagt, en dat deze talenten ingezet kunnen worden om onszelf en anderen te helpen.

 

Een ontspannende 2-daagse waarin de kinderen op creatieve wijze ontdekken wat ze al wel (of iets minder) goed kunnen. De kinderen worden gestimuleerd in hun positieve mindset en in hun mentale groei. Werken rond talenten en ontdekken wat we kunnen helpt ons om meer zelfvertrouwen te krijgen en met overtuiging dingen aan te pakken.

Prijs

€160  (Terugbetaling is mogelijk via mutualiteiten)

Data: 2,3,4 april - Paasvakantie (telkens van 9u tot 15u en opvang van 8u30-15u30)

Inschrijven? Klik hier

 

 

Training: Mijn Lava Lichaam

7j tot 12j

 

Uitleg workshop

Wordt jouw kind soms ook overspoeld door emoties? Ontstaan er dan kleine vulkaantjes op dat moment?


In deze meerdaagse training gaan de kinderen op speelse manieren inzicht krijgen in de 'Lava' die zich in hun lichaam bevindt.

In deel 1 ontdekken we de verschillende emoties, en waarom en wanneer deze emoties durven ontploffen. Wat gebeurt er als onze emoties ontploffen of ons overprikkelen? Gaan we vluchten, vechten of stilstaan? Ligt er onder woede iets anders? Verdriet misschien..? 

In deel 2 zoeken we samen enkele speelse en creatieve manieren om wat meer rust te vinden eenmaal de lava begint te borrelen. We maken onze eigen rustbox en leren hoe we deze best moeten inzetten.

In deel 3 (dag 3) is het een terugkomdag. De periode die hiertussen zit, is er om enkele 'huiswerkopdrachtjes' te doen en nadien terug te koppelen in groep. We staan stil bij hoe we het anders aanpakken en waar we nog in kunnen groeien

Prijs

€120 (Terugbetaling is deels mogelijk via mutualiteiten); CM bv.: 60 euro terug te trekken. 

 

Inclusief:

- verzekering

- alle materialen

- werkboek dat meegegeven wordt naar huis vol tips en oefenblaadjes voor kind en ouder

Nieuwe data 2024:

- Za 9/03 (Trainingsdag 1)

- Za 16/03 (Trainingsdag 2)

- Za 27/04 (terugkomdag)

Telkens van 10u-12u

 

Locatie: Heuvel 2, 9320 Erembodegem 

Inschrijven? VOLZET, stuur een mailtje voor je op de wachtlijst te zetten voor een volgende editie.