Workshops/Trainingen

 

Elk kind is in mijn ogen een mooie puzzel met heel wat stukjes die samen een prachtig complex geheel vormen..
Mijn doel is het zoeken naar dat kleine stukje, dat ze reeds bezitten, maar wat wringt en niet meteen past met hun andere stukjes.

Of dat stukje waar ze nog even naar op zoek zijn tussen tal van andere.

Dat stukje leggen, samen met het kind, op hun tempo, op hun manier, dat is mijn idee van een geslaagde workshop of begeleiding.

****

In de prijs van elke workshop/training zit het volgende: materiaal dat op de workshops gebruikt/gemaakt wordt en nadien mee naar huis mag en/of bijkomend materiaal ter ondersteuning + verzekering van de kinderen


Workshop: Een regenboog van emoties

5j tot 8j

 

Ontdek samen welke verschillende emoties er zijn op een theatrale, beeldende en muzikale manier. Misschien ontdek je wel enkele emoties waarvan je niet wist dat je ze had?

 

De kinderen leren de verschillende (basis)emoties die we ervaren, hoe hiermee om te gaan en ze te herkennen bij anderen. Herkennen en ervaren zijn belangrijke eerste stappen in het proces van begrijpen. Aan de hand van het Kleurenmonster en de Emotiekikker gaan we creatief en muzikaal aan de slag met onze emoties. 

 

 

Prijs: €28 - 2u

Inschrijven? Klik hier

Data: Momenteel nog geen nieuwe data

 

 

 

Training: Zo sterk als mijn Superheld

5j tot 8j

 

Als jij een superheld was, wie zou dat dan zijn? En welke superkrachten zou je hebben? Ontdek gaandeweg welke superheld er in jou zit en hoe die met bepaalde situaties zou omgaan.   

 

De training is gebaseerd op o.a. rots en water methodieken en sociale vaardigheidstraining.
A.d.h.v. verschillende opdrachten worden de kinderen gesterkt in hun zelfvertrouwen en durf, maar ook in het leren omgaan met positieve en negatieve gebeurtenissen. Dit alles in combinatie met kinderen van verschillende leeftijden.

Deze training tracht de kinderen op (on)bewuste manieren vaardigheden bij te brengen.  

Meer info en wat je mag verwachten van dit kamp vind je hier.

 

Data: Kamp/training - 3 dagen:

12 t.e.m. 14 april 2022

9u - 15u 

Waar: Jan de Trochstraat 19A, 1703 Dilbeek - De Beleefhoek

 

NIEUW: 1 t.e.m. 3 augustus 2022

9u - 15u 

Waar: Meersstraat 158 - Villa Frieda atelier- Ternat

 

Prijs: €150 

Inschrijven? Klik hier 


Workshop: Mijn Bibber Beest en ik

5j tot 8j

 

Mijn bibberbeest en ik verwijst naar verschillende angsten die kinderen kunnen ervaren. Heb jij ook een angst? En welke dan? Laat ons samen op creatieve manieren op zoek gaan naar dat bibberbeestje! 

In deze workshop (Deel 1) wordt er gewerkt aan het narratief van de kinderen en maken we o.a. angstpoppetjes.
Dat poppetje zal de angst zijn. Niet het kind zelf.
Het is belangrijk om een angst los te koppelen van het kind. Kinderen gaan zich vaak na een tijd vereenzelvigen met de angst die ze hebben. Zij worden en zijn dan de angst. De bedoeling van deze workshop is het bewust worden hiervan, eerder dan het oplossen van de angst. 


Data: Nog geen datum

Waar: Binnenkort

Prijs: Binnenkort

Inschrijven? Momenteel nog geen nieuwe data. Heb je een vraag hierover? Vul dan even kort jouw vraag in door hier te klikken en te vermelden dat het over deze workshop gaat.

 

 


Training: Mijn Lava Lichaam

5j tot 8j

 

Wordt jouw kind soms ook overspoeld door emoties? Ontstaan er dan kleine vulkaantjes op dat moment?


In deze meerdaagse training gaan de kinderen op speelse manieren inzicht krijgen in de 'Lava' die zich in hun lichaam bevindt.

In deel 1 ontdekken we de verschillende emoties, en waarom en wanneer deze emoties durven ontploffen. Wat gebeurt er als onze emoties ontploffen of ons overprikkelen? Gaan we vluchten, vechten of stilstaan?

In deel 2 zoeken we samen enkele speelse en creatieve manieren om wat meer rust te vinden eenmaal de lava begint te borrelen. We maken onze eigen rustbox!NIEUW (Je kan enkel voor beide delen samen inschrijven)

- Deel 1 - 16/07/2022 (10u - 12u)

- Deel 2 - 30/07/2022 (10u - 12u) 

 

Waar: De Beleefhoek: Jan de Trochstraat 19A, 1703 Dilbeek

Prijs: €70

Inschrijven? Klik hier